O arapskom jeziku

Arapski jezik (arapskim pismom: اللُّغَةُ العَرَبِيَّةُ) pripada južnom ogranku semitskih jezika i afroazijskoj porodici jezika. Govori ga više od 200 miliona ljudi širom arapskog sveta, a na različite načine ga koriste i izučavaju muslimani celog sveta. Muslimani se u svojim molitvama obraćaju Bogu na arapskom jeziku.

Kao jezik jedne od najvećih svetskih religija i službeni jezik mnogih država i dinastija koje su vladale u prošlosti, arapski jezik je ostavio traga i na drugim jezicima u svetu. Tokom srednjeg veka, arapski jezik je bio glavni jezik kulture i nauke, što je rezultovalo brojnim arabizmima u nomenklaturi evropskih jezika na području filozofije, astronomije, astrologije, matematike, algebre, medicine i drugih nauka.

Arapski jezik je jedan od šest službenih jezika organizacije Ujedinjenih nacija.

O kursevima arapskog jezika

Kursevi se održavaju u sledećim nivoima:

– početni
– srednji
– viši

Svi nivoi traju po 4 meseca, sa ritmom pohađanja 2č x2 nedeljno (fond od 60 časa).

Online opšti kursevi arapskog jezika

Kursevi su namenjemi polaznicima koji nemaju vremena za odlazak u školu, a pri tome žele da nauče arapski jezik. U ponudi su dva tipa online kurseva arapskog jezika:

ONLINE kurs za firme

Može biti u grupi od 4-6 polaznika. Jedan nivo obuhvata 60 ili 30 školskih časova, a namenjen je ljudima zaposlenim u firmama i drugim institucijama.

Individualni ONLINE kurs

Online polaznik može da izabere fond časova od 20, 30, ili 60 školskih časova.

Nakon odslušanog kursa, online polaznik polaze ispit, a položen ispit je uslov za dobijanje sertifikata.